Sunday, December 26, 2010

Perihal Manusia Yang Sedang Belajar

Salam kalian. Harap berbahagia di samping keluarga walaupun ada ketikanya keadaan sebaliknya berlaku. Mungkin salah kita, mungkin salah mereka atau kadang-kadang tiada siapa yang bersalah. Fikir-fikirkanlah. Mungkin juga keadaan dan takdir yang bersalah. Namun, siapa kita untuk menidakkan setiap takdir yang telah tersurat mahupun tersirat. Suka atau duka, perkara tersebut tetap berlaku dan akan berlaku. Hanya masa yang menjadi penentu. Hidup dan mati, berjaya dan gagal, gembira mahupun sedih. Mungkin sebentar lagi, esok, lusa, tulat, minggu depan ataupun tahun depan. Semuanya akan dihadapi hari demi hari. Terpulanglah kepada kita untuk menerimanya atau sebaliknya. Kadang kala mungkin pengalaman akan menjadi sahabat kita yang paling berguna di saat takdir menimpa kita. Gunakanlah ‘dia’.

Nampaknya 2010 sudah hampir ke penghujungnya dan bakal meninggalkan kita dengan seribu satu kenangan mahupun persoalan yang tersemat kemas dalam memori. Kini, terpulanglah kepada kita sama ada mahu atau tidak mahu belajar daripada setiap perkara yang telah dilalui. Atau kita sekadar membiarkan sahaja setiap perkara tersebut berlalu ditiup angin penyesalan. Tahun penuh peristiwa. Tahun pengubah hidup. Tahun suka duka. Tahun penuh pengalaman. Walau apa jua makna 2010 bagi anda, tahun 2010 tetap mempunyai ceritanya yang tersendiri. Selamat tinggal 2010.

Dalam masa yang sama, 2011 juga bakal menjelmakan dirinya dengan satu lagi episod kehidupan. Ia seolah-olah memberi sebuah lagi peluang dan kesempatan bagi kita yang telah kehilangan peluang tersebut atau ingin menebus kembalinya. Sudah tentu usaha ini bukan sesuatu yang mudah. Pelbagai halangan dan cabaran yang lebih getir bakal menimpa. Mungkin ada juga antara kita yang mula merangka azam tahun baru yang bakal menjanjikan suatu perubahan yang baik atau sebaliknya. Merancang sememangnya lebih mudah daripada melakukan. Namun, kita juga perlu percaya bahawa tanpa perancangan, tidak mungkin sesuatu hasil itu dapat dicapai. Sedikit rasional, pengalaman dan kesungguhan akan dapat memungkinkan sesuatu hasrat itu dicapai.

-faiq.502-

p/s- Selamat pra tahun baru guys. semoga berjaya semua. (sori la kalau korang menyampah baca..hehe.. ade mcm sasterawan tak?? Semenjak cuti ni, aku mmg jiwang sikit.. phm2 je la eh)

Saturday, December 25, 2010

kawan-kawan

assalamualaikum
hai korang.pekaba sume?
skrg mesti ramai yg nga cuti,nga sebok exam kot,nga jalan2,enjoy life dgn seenjoy-enjoynye..
aku saje view blog kls...sunyi je.xramai da org post sgt...sume org bz kot..xpe..fokus stady..
aku ngn dak2 puncak skrg nga cuti midterm.skrg jadual kitorg da tukar..aku satu lecture ngn wan n snan.imran sorg2.bia die..haha
tp selalu je kitorg terserempak.so sem 2 ni kitorg byk bertembung..haha.kitorg 4 org la...
sem 2 ni kitorg sume tekad nak struggle.nk dpt 4.insyaAllah....korg2 yg lain doakan eh.kitorg pon sentiase doakn korang..rindunye kat 502..
aku nk citer sket...
kls aku skrg sebijik mcm 502.mesra,kecoh,rapat...even ade 6 je laki.bezanye ngn 502 is lelaki kls aku siket....sume dak2 klntan plak tu...sume nik2..haha...gurls pon best.kecohhh..haha
aritu ade sorg klsmate aku kuar nk wat diploma sains..mlm tu kitorg wat mjlis siket utk kwn aku tu....ade main truth or dare...ya Allah,sumpaH AKU INGAT SANGAT KAT KORANG 502.mlm tu...kite main truth or dare....................................
kitorg abis asasi bln 3 ni....pastu tunggu degree.dgr cite degree kitorg stat bln 9.lame betol kitorg cuti..huhuhuhuhuhuhuhuhu.....aku tekad nak keje.haha
k lah.....
sayang korang 502....
-nazirah-

Sunday, December 12, 2010

nothing to say much but just wanna say LOVE the new blog design! so cute! anyway, miss u guys so much! -sara-

Monday, November 22, 2010

Long time no see

Hi guys and girls! How are you guys faring now? It's been months ( I think two months ) that I haven't posted any blog. I kinda miss the moment.

Well, I'm very busy nowadays. There are assignments to submit and so many projects to do. Just now we had a mock interview and it was really stressful! I couldn't think much and my mind is not functioning as per normal. But I think I did well (a bit). (O.O) Kinda miss the mock interview we had back in TGB. It was a very colourful day and i thought you guys were very handsome and very beautiful in your attires. Especially Ishaq who looked very charismatic. And I couldn't forget Baal (515) as well. I was smitten a bit that time (shhh....secret between us ok?? haha)

About projects, we had to build a model of a mosque. I've got Baitul Mukarram which is in Bangladesh for Agama (haha. yup. we've study agama). I was kinda happy because the structure of it is very simple and is in black and white only. Yay! There was also a project on ecosysteAlign Centerm. We had to build a simple aquatic ecosystem and mine is very cute! But alas, my guppies are eaten by the tortoise. Bad tortoise! >:(

Well, now I'm in my second semester and now we had to be very independent as majority of our lecturers went for courses. Now we only had two biology lecturers, three chemistry lecturers (whose holidays are on hold. sad.) and a few maths teachers. Earlier, my lecture only consist of 30-60 people but now we had to combine 12 classes! It is a war to get a seat. A war!

I'm kinda sad for my 1st semester result as I've got 2B's and one of it is biology! Erk! How am I supposed to become a doctor?? But alhamdulillah, I've managed to get above 3.5 and I'm very grateful. Now I've just got to strive and work extra hard for this semester so that my goal in becoming a doctor can be a reality one day. I don't wanna be like who I was during secondary school where I would lazed about and couldn't care less about homework. I'm trying to turn over a new leaf. Anyway, I know nothing is easy and everyday I pray that our classmates will achieve whatever they strive for. Amin~

And currently, I'm finishing my biology folio on gastrointestinal stromal cancer (what??!) and book review for english. Things just got more hectic day by day. I pray that I will have the strength to endure all this.

Every night, I kept wondering what you guys are doing. Our memories at 502 are really precious and sometimes I hoped that time can be turned back but I know that's not possible. So I hope that one day, all of us can meet again. And I mean, just us, 502. Ishaq! Plan for the next reunion ok!

So that's all from me. I'll try to tell you guys about my life here from time to time. And I'll try to keep up and contact you guys. Just don't forget me ok?? Love you guys!

p/s : diba, ishaq and faiq. bile nak lawan ke'hot'an kite ni?? haha ;p

Sara xoxo

Saturday, November 13, 2010

takde ape nak cakap

disebabkan tjuk entry kali ni bbnyi "TAKDE APE NAK CAKAP",dgn ini beta menitahkan bhawa
LU PIKIR LAH SNDIRI APE AKU NAK CKP,ASSALAMUALAIKUM!
*uek,lawak saje xD
xdelah.act,aku pun xtw ape nk tulis.dsbbkan aku dh lme xmziarah blog ni (xleh blah mziarah),
aku citer lah ape aku bwt mase cuti ni.sape xnak dgr,sila b'edar dri kaw ini.sekian terima kasih.
mule2 aku plan cuti ni aku nk tdo spnjg mase.tp bile pikir muet,aku stdy lah jgk skit2 fr speaking
test.hbs spking test,mak aku bg aku hdiah.nk tw ape die.hdiah die,pakej bkerja sbg cikgu tadika
smpai cuti sek. mak aih,(BESTNYEEEE) hdiah mak aku ni.time ksh mak.spnjg aku keje,ade r
tiap2 mngu aku demam,xde suare.omg,tnsion gle aja bdk nak2 tadika.nsb baik aku seorang
pnyabar.*ahak,cam nak lmpang diri sndri. alamk!dh separuh citer,aku lupe lak nk bg
salam mule2 td.assalamualaikum sume!
mm,pastu....kt mne kite td?ha,smbg2.pastu bz nye keje,dtglah hri rsult.rsult aku
TERSANGATLAH teruk.sjak dri 2,aku rse down gile.muet pun aku xstdy.(ko bajet muet celah
gigi eh cik wan.)tp 2 lah,dsbbkan rsults aku 2 aku xde mood nk bwt pape.kdg2 klau org msg ke
call,aku mls nk lyn.fb pun aku deactivate.credit to ***** sbb deactivatekan.jrg r nk jmpe aku
cmni.*poyo lak ai.tp ade stu bnde yg bleh bwt aku lupe psl rsult aku ialah GAJI.hah,sape2 yg dgr
pkataan GAJI,pasti trase bhagia.rse nk trbang2 lak.dpt jer gaji yg (bleh lah ckup mkn) tu,aku
bli 4 baju smpai duit dlm purse tngal bpe sen nth.yg pliknye,sume baju aku tu ialah jubah.ape
tandanye tu.tepuk dada tny minda.cewah! cuti pun dh nk hbs,aku nk hbskan sisa2 cuti dgn smbg
tdo aku yg tgndala time awl cuti.mm.raye haji pun nk dkt.selamat hari raya aidiladha sume.HA!
stu bnde aku lpe nk ckp.time cuti ni aku rndu kt 502 08/09.k lah,elok2
dari TAKDE APE NAK CKAP,tup2 bjela2 aku meraban.adios

Friday, November 5, 2010

it's me..L.I.E.N.A..

assalamualaikum...

lam cuti, ni first tyme aku bkak blog kluz..
sowi guys..aku bz jaga makcik kat hospital..

byk citer yg kowg post kan..
sonok lak tgk kte sume still share poblem even skunk sume da adew haluan idup msg2..

alin:
bkn kmu jew yg adew poblem nan study..
aku pown same..
tyme kuiz lam kluz,aku ok jew jwb n ley skor tapi tyme exam midsem ancur sume...
result aku...
MATH: A
BIO: C+
KIM: D+
pointer aku juz 2.5..

pas dpt result, aku nyer cita2 nak jd dktr pown jatuh smpai ke lutut da...
and aku da hmpir2 kluar matrix..
tapi mama aku ckp, lau kte da usha, sume tu insyaAllah ley capai pew yg kte nak.
pas mama aku ckp cmtu, aku jd adew smgt blk..
SABAR LIN...

yen:
sonok aku dgr cter ko kat sne..
tapew, ssh2 dlu, and ti lame2 ko akn sng..
ko lth skrg,tp mse dpn ko cerah..
bowt nak solat tu, mmg bese lau kat ngara org..
yg pntg kte as a muslim kne pandai2 jaga diri sndiri..
tapi aku tanak tgk ti ko blk sni da brambut hijau...
hahhaha..gurau jew...
GUDLUX YEN...

ishaq:
ko da jd cam "papa kluz" lak..hahha
owez remind anak2..
btw,thanks coz owez remind us..
bangga gler dpt mmber cmni..hehhe

payak:
tyme tgk video yg ko wat tuh, aku nangis taw tak..
rndu gler kat kowg sume..
tambah lak ko pown da join blog,da mule knl friendship..
aku ingt agey, tyme ishaq gtwu kte bowt blog kluz dlu, ko ckp,
"mende apew la ishaq mrepek neyh. ntah papew jew"
tapi skunk, aku tgk ko da changed a lot..
alhamdulillah sjak msk ALAM, ko da dpt NUR FRIENDSHIP...
hehehhe..
THANKS PAYAK..

NI AKU NAK CITER:

sjak aku msk matrix, ari first aku da dcbr oleh ckg math aku..MR.CHOW.
dye pnah cakp,org yg xdpt A lam ADD MATH tyme SPM jgn harap nak dpt A kat matrix..
tyme tu aku da azam nak study math gler2,bktikan kat dye yg aku ley dpt A..
tiap2 ari aku wat lathn..
then ble exam, alhamdulillah aku dpt A..
aku pown tbe2 t'fkr, lau r tyme SPM dlu aku rjn blaja addmath,mesti aku dpt A gak an...

tapi sjak ari first tu gak aku da wat slh..
aku juz azam tok fokus kat math jew..
kimia n bio lak aku terkurg fokus..
blaja subjk kimia r yg plg aku ase sush sgt2...
now,aku da sdr, klmhn aku juz malas..
lau aku rjn wat lathn,mesti aku bley...

fwens sume...
aku arap sume doakan aku...
aku isau gler taley truskan sem2 kat mtrix ni..
exam ritu ancur..
huuu~~~

I LOVE U ALL..
MISS U GUYS..DAMN MUCH!!

502 OWEZ IN MY HEART...

Wednesday, November 3, 2010

fromimranzainuddin......

Assalamualaikum n hye.... hahaha...

bnyk lak post keblakngn nih.... sblom post..


nazirah>>

(ishaQ skali) hmm2... btol3, usaha doa tawakkal... mmg ape yg kte bwat hari nih yg akan tentukan mase dpn kte... n ape yg kte dpt skrng dtng dri usaha kte yg dulu, kalo dlm bku2 motivasi pn, part awal2 die msti sroh kte take responsibility of your life, kali kte nk brubah kearah yg lg positive, n last skali tawakal, ape yg ALLAH beri 2 tu lah yg terbaek untuk kita usahakn, n bnyk2 lah bersyukur, ak rse antara rahsia kekayaan harta n jiwa ialah bersyukur... bru kte x stress2...

tp kalo kte kecewa ngan kegagalan kte, jeles ngan orng lain, n prasaan2 nih buat kte nk berusaha lg kuat, ape salahnye, jdkkn kegagalan 2 motivasi untuk kte untuk capai kejayaan.... yg pnting never give up....


"She’s gonna learn that this life will hit you, hard, in the face,

Wait for you to get back up so it can kick you in the stomach,

But getting the wind knocked out of you is the only way to remind your lungs how much they like the taste of air.

And those are the very days you have all the more reason to say “thank you”.

‘Cause there’s nothing more beautiful than the way the ocean refuses to stop kissing the shoreline,
No matter how many times it's sent away."
(B by Sarah Kay)

cek la kt youtube untk poem nih......


cite melayu? haha... mmg jarang tgk pn, maybe kali nih ak tgk.. crekerama ari sab2 an?.. ok2.. haha... skrng nih jarng tgk tv, ak tgk pn, cis, wipeout, n movies rabu(8tv) n jumaat(tv3) 2 pn kalo bes.... tp wipeout mmg bes ah, kelaka gle, die cam gameshow, cntestnt kene lari2 untk lepas halangan, sape yg pling cpat time die menang bpe ribu ah, tp lawak ah, lg2 host die, dri awal game smpi abes, dieorng asek kutuk2 cntestnt je.. haha...


zol>>


oh bgsnye zol... ko cite ah bek2 ngan lectre n membe2 ko 2, bia dieorng x salah paham trhdp Islam, maybe nnti dieorng nk masok Islam ke, bkn senang nk dpt peluang cam2......

haha.. wat parti? tah pape ah.... tp btol gak, kengkadang orng non muslim nih lah yg baek, peramah, open minded, nih ah orng ckp, Islam tanpa Muslim, tp ade gak yg x elok, ad membe ak nih, die g overseas time form 1, die ckp kalo kne maki, kne baling sampah time kuar 2 mmg pkare biase ah, lg2 die ddk kt cam kawasan pndalaman sket... trok gle... tp die tabah ah, mende2 camnih wat die lg kuat beriman.. alhamdulillah....


umm.. btol2... kte bleh je soal memacam, tp tgk hati orng yg nk menyoal ah, kalo nk menyoal untuk dapt kebenaran, ngan penuh beretika dan adab sopan, mesti dpt nye jawapan yg terbaek. tp kalo menyoal sekadar nk provokasi, tahla... provoke la bnyk mane pn, smpi mati ko sesat...

ishaQ>>

wah, senior.... maybe rmai lg unsung heroes dri TGB, yg da bnyk berbakti kt masyarakat, walaupn tnpe recognition @ gaji yg selayaknye, yg penting kte hidup untuk patuh perintah Allah, tolong orng, n time kte mati kte tinggalkn yg terbaek untk generasi akn dtng... nih ah a life worth living for.... haha.. tringt trailer Harry Potter yg baru... cambes je..


ak rase yg ishaQ nk tles IMAN dkat part DUIT 2.... bkn ak yg ckp 2... haha...
"regrets are only for those who did not learn anything from something" stuju3, mmg sume yg kte dpt ad hikmahnye, n dkat stiap perkara@situasai mesti ad jalan baik n buruk, kte je yg pileh mane kte nk jalan.......

fasyi>>


hahaha... mak aih, pcahkn mangge blok?... ko spe nih?...


msok mrsm time F4, skali pn x penah regret(maybe time bulan2 first F4 ad la sket, haha....), ak rse 2 ah mende terbaek yg pnah ak dpt... yg ak x mintak... nk dgr cite ak? kalo xnk skip je part nih.... rse cam da cite sblom nih...


" Time amek ujian kemasukan mrsm 2, ak mmg xde prasaan nk msk mrsm pn, ak cam nk stay kt Jalan Empat, amek spm sane ah, time nk msk dewan 2, ade membe ak nih kne marah ngan mak die, sbb die lpe bwk calculator, mak die mmg marah btol ah, tp x tengking, pas2 ak kasik ah calculator ak, mak die ckp "betul ke nih? nnti awak nk jawab mcm mane?". Ak ckp, "eh, xpe2, sye pn mmg xnk msk mrsm dah, amek ujian nih pn sesaje"... pas2 jawab la soklan2 dlm test 2.... yg part maths ak buat bntok lazim untk kire2, tules kt ketas ah cam skola rendah, bnyk gle hentam, ak rse ak x doa pn nk dpt result cmerlang.... last2.. TGB... hahahahaha..... mmg naseb ah..."

hahaha.. skrng ak rse bersyukur gle..
maybe membe ko dpt maktab x brape bes kot...

payak>>


aaah... tQ3... hahahaha.. bes gle. mane ko dpt gamba2 ckgu sume?.. ak xleh tahan gelak ble tgk mke ustaz azizul... hahahaha....
ak rse frenship lah mende yg pling ssh skali nk explain, tp 2 ah yg pling penting, xleh nk blaja sal frenship kt bku memane, kalo kte bce bnyk mane pn bku2 self help, kalo x praktikal, mmg kte x paham pn, n ak rse ble praktikal, yg dlm bku 2 bkn kte pkai pn, frenship cam men taram je wat ape kte nk bwat, kalo btol bersyukur, kalo salah mintak maaf n jgn wat lg... mmg stress free ah, kalo nk bnding ngan relationship2 lain.. haha... nih opinion ak lah...

XXXXXXXXXXXXX

nih yg ak nk tles snye....

1. Visit ke KMB.


ari sabtu lepas, 31 oct, ak g visit KMB, mmg da lame sngt plan nk visit, cuti mid sem 2 da plan da, tp x jdk, makayah ak sek ckp jaoh la, tp ble g ari2 x jaoh mane pn.. haha.. maybe nek moto len kot jarak die, tp nek kte cepat je... ak g ngan membe ak, rahimi, bdak Jalan Empat, bek gle bwak, rase bersalah lak, sbb kt sane KMB bdak2 Jalan Empat x ramai mane pn, kalo nk bnding ngan TGB yg bersepah2...

kterong btolak kol 8 lebeh... smpi pkol 9, ikot jalan dengkil dri bangi lama... smpi2 je tngu faiQ kt KFC(KMB Food Court), hahahaha.... faiQ ckp kol 9 cam kol 6 kt KMB, dierong ikot waktu Ireland, haha... tp rami je TGB yg da bngon... faiQ n Naim ALK yg kterong jmpe dlu... pas2 g visit bangunan kelas dierong, ngan concourse( x taw ejaan), haha.... concourse 2 cam gempak je name, (cam reffle untk dak2 pncak alam ah)... kelas dieong kcik ah(bukan hinaan) cam kelas kt mrsm dlu.. cme x se-bersepah mrsm ah, nmpk cam bngunan skolah, tp ak bleh byngkan ke-aktifan tmpt 2 time waktu akademik, cam sronok gak.....


pas2 kterong g visit blok laki... memule g blek faiq hassin, sbb membe puncak ak ad sebilek ngan die, blek2 kmb pn kecik (bkn hinaan), cosy ah kot, tp lengkap ah ngan mje stdy n katel..... pas2 nk g bilek faiQ, die ckp

"krng g blek raz dlu, blek die dekat, blek ak tuuu ha....."

ak cam, ok2, ingtkn die nk join skali, tp die g blek die kemas2 dlu.. so x nmpk ah aftermath tsunami cam kt pttition faiq-azriq kt blok D dlu.... kt blek raz borak2 sket, lme gle x nmpk die..... pas2 g blek faiQ....'kemas' ah blek die, memacam ad, siap ad kotak pnoh ngan botol air mineral kt bwah katel, mcm mahadir je.. haha... ECPI pn ad... hahahahahahaha..... faiq pkai tie maktab kt sane, die ckp skali je, ak x pkai pn kt puncak, bju maktab je ak pkai....

pas2 ekin call.... ckp dieorng tnggu kt KFC....
sblom 2 die call gak... yg ak pling x leh lpe ayat die...

"asal ko x ckp nk dtng, ak kt bilek nih, thnx ah dtng, camni ah, kalo ak rjen ak kuar bilek kte jmpe ah, kalo x, x ah..."

hahaha..... dalam hati ak, xpe2... ak dtng time bz kot... tp pas2 die msg cikton n fadnor, jmpe ah jap... borak2 sal MPP, sal dierong pnye 'pejabat', kalo nk bnding ngan seke, mcm blek stor ah 'pejabat' 2... tp seke pn mmg blek stor bwp dlu... ak soh dierong tmbh langsir n hias... fadnor dpt highest vote untk MPP.. ekin secnd highest... haha...

pas2 borak2 kt DS dierong, lele, mukh, faiQ n faiq hassin, dian pn dtng time 2, ak borak ngan dian jap, rahimi lak lyn faiQ n lele sume cam membe lame lak... gelak2.. hahahaha..... time 2 da pkol 12.. kterong pn balek... haha...

fun ah visit KMB, tmpt die x besar sngt.. mmg cam skola asrama, ak rse lg kecik dri TGB, tp padang besar ah.... yg besnye dpt jmpe membe2 lame.... mukh kteorng tarek die time die nk g stdy kt kelas... tros x jdk stdy time 2... haha.... maybe next year ak dtng lg... time da abes asasi... blan 4 kot....

2. BookXcess



ak bru abes bce "Another Man's Life" tgk kt post ak sblom nih..

cte die bes ah, cam chick flick, tp untuk laki...
die cite sal 2 orng kembar nih, Sean ngan Tom, mmg kembar sebijik ah, Sean nih kaya n cam hidup playboy ah, Tom lak mengangur tp da ad famly n 2 anak, due orng kembar nih cam bosan ngan hidup masing2, pas2 dierng buat plan nk switch life untk 2 minggu, haha... lawak ah, part Sean mengelat untk xnk tido ngan isteri Tom, n Tom mengade nk g kje kt tmpt kembar die... oh isteri Tom 2 garang gle.... cam lawak ah bce... kalo nk bce sesaje ak recmend ah...

ak bli bku nih kt Bookxcess... kedai nih kt AmCorp Mall kt Taman Jaya...
kalo nk pgi, krng g KL Sentral, pas2 nek PUTRA(yg bleh g KLCC tu) tp g kt stesen TAMAN JAYA ah(oppsite ngan KLCC), kedai nih bes gle... bku sume murah2... ad yg RM35.90 bleh turun RM9.90.... stndrd RM19.90 ah..... bku2 die kengkadang ad yg cam populr gak, cam ari2 Dan Brown pnye set sume 9.90, or Cecilia Ahern pnye buku ari2 sume 9.90...

die jual cam ikot musim ah, kali terakhir ak g... dieorng jual bku2 classic yg re-print... bnyk ah... tp mmg major bku rm19.90, kire berbaloi ah nk dpt bku quality dgn harga murah... twilight pn ad... bku2 selfhelp, religion, masak2, n majalah sume ad...
kalo orng yg nk bce bku, tp x taw nk bli bku ape, mmg ptt singgat sinih ah, jimat gle... kengkadang ak tgk ad orng dtng die bli smpi 7-8 bku ah, kalo nk bli bku untk hadiah kt membe pn bleh dtng sinih.. haha... sje nk btaw sal kedai nih..

Nih Website n Blog BookXcess

oh ngan kengkadang time weekend ke ble, kt AmCorp Mall ad jual barangan antik @ terpakai, murah2 je, dkat kaki2 lima mall 2....


hmm2... nih je kot skrng.... ak nk cite sal result asasi sem 1 n ad movie ak da tgk.... tp next post lak kot.. da lme sngt kt dpn laptop.. haha... sori3....


pape hal pn.... have a nice day and good luck in anything....


akuimranaku502

Credits to Payak.



Video done by Payak. Thanks!

thanx ishaq ngatkn sal blog ny.. :)

salam..

lme gler da x bkak blog kls.. ngat cm da x aktif.. thanx 2 ishaq sbb remindkn.. best bce entry2 korg.. cm byk gler trmiss perkmbgn baru korg sme..

aq x tw nk stat cte sal ape.. emm.. ble msok u ny seyes cm rndu gler life kt mktb.. rndu jd bek skit.. dpt solat berjemaah sme2.. wt bnde2 bek n nakal dlm 1 mse.. aq kt sni mmg jd skema abes.. stress jgk kdg2 ble rse dri ny skema.. housemate aq rmay skema.. tkot nan senior.. senior ugut skit da tros ikot je.. aq rndu dkt besties aq yg otai2 skit tu.. dyorg byk ajr aq jd x skema.. even ape yg kteorg bt bkn r nakal sgt pon.. cm pecahkn mangga pgar blog.. huhu.. act aq plik.. dk housemate aq 2 org dk mrsm.. dyorg cm regret gler msok mrsm.. aq x phm npe.. bg aq mrsm adalah antara prkare terbek yg jd kt aq.. dyorg ckp.. perspektif dk yg msok mrsm dr F1 beza nan dk yg msok tyme F4.. ade beza ke korg? sme je kot.. korg yg msok mrsm tyme F4.. korg regret ke msok mrsm?

n 1 lgi.. kpd korg yg jelez nan dyorg yg da brjaye kt overseas tu.. tayh la nk down sgt even kte blaja dlm ngara je.. aq pon dlu jelez gax tyme anta akak aq fly.. tp cm ble da kt u ny.. aq tw sal course aq yg ble aq da jd professional actuariest nnt aq akn jd kaye gler.. aq nek kn smngat dri aq.. aq ckp kt dri aq, aq nk buktikn yg even blaja dlm ngara je pon bley jd lbey kaye dr blaja kt overseas.. abg aq pon glakkn aq ble tw aq msok uitm.. dy ckp.. tu la dlu men2 g tyme spm kn da msok uitm je.. xpe2.. kte tgk la nnt spe yg lgi success n lgi kye.. huhuhu..

sbg contoh, lecturer aq.. dy keje dy da lgi up dr actuary kot aq pon x sure.. tp dy cte.. gaji dy 10k per week.. dpt bygkn x btape kaye ny dy.. rtu kteorg test.. spe dpt highest mark dpt RM50 sorg.. de la dlm 4 org dpt RM50.. aq rse cm rm200 tu cm bpe rnggit je kot bg dy.. sbb gaji pon da byk gler.. dy pnh stop keje staon sbb duet dy cm byk lgi ntk support dy n family.. n dy de cte gax.. ex-boss dy.. gaji rm100k per day.. kteorg dgr ny.. lgi la x tw nk kte ape.. da la yg boss dy ny pmpuan lax tu.. umo 40 lbey tp blom kwen.. gaji byk cmtu.. mmg cm x luak la kn gaji dy tu.. xde beban ank nk kne tanggung.. konklusi dr ape yg aq dpt dr lecturer aq ny.. course aq mmg akn bg pulangan duet yg byk.. so aq redha je blaja kt uitm pon uitm la.. asalkn nnt aq ttp bley jd professional.. amin..

xOxO fasyi xOxO

Motivation?

Tadi aku tengah bosan lalu aku Google ANSARA Jasin. Nampaklah nama-nama mereka dah berjaya dan berasal dari maktab kita sendiri. Kalau mereka boleh, mengapa tidak kita :)

Antaranya adalah;

Adam Selamat Musa, Managing Partner, Adam & Co
[Adam & Co adalah antara legal firm paling berjaya Malaysia]

Ahmad Ridzuan Wan Idrus, Director, Ernst & Young
[Ernst & Young adalah salah satu company Big 4, 4 syarikat paling besar dalam finance satu dunia]

Haniza Ros Nasaruddin, Senior General Manager, Group Business Development, KUB Malaysia Bhd
[Investment company yang ada tersenarai dalam Bursa Malaysia]

Kamarul Arrifin Ali, Managing Director, Gerak Utusan Engineering Sdn Bhd
(current President until May 31, 2012)
[Salah satu company hartanah dan investment yang agak berjaya]

Khairil Aznan Azizi, Partner, Andrew T.S. Goh & Khairil

Datuk Dr Mohd Asri Abd Ghapar, Orthopedic & Trauma Specialist,
[Prince Court, hospital private 2nd paling mahal di Malaysia]

Dr Mohd Fakri Zaky Jaafar, Senior Lecturer,
Architecture Department, Universiti Putra Malaysia

Mohd Hanizam Mohamed, Head, Network Fundamental Planning, Time dotCom Bhd

Muhamad Azli Said, Director,

Muhamad Fairuz Ismail, Assistant VP, Maybank

Muhammad Aziph Dato' Mustapha, COO, Yayasan Inovasi Malaysia

Mus-liliwati Mustaffa, Assistant VP, Khazanah Nasional

M. Idham Nawawi, COO, Packet One Networks
[P1, syarikat broadband yang baru tu]

Zalina Tan Sri Abdul Halim, Manager , Multimedia Development Corporation

{ Aku copy paste dari Wikipedia nama-nama ni X) }

Mesti tertanya-tanya apa motif aku letak nama-nama tersebut diatas. Well, aku cuma harapkan ini boleh dijadikan motivasi untuk kita. Tak mustahil kita punya nama pun boleh ada terpampang satu hari nanti - Dr. Imran Zainudin, Director of Prince Court? Mungkin, InsyaAllah. Yang paling penting, diri kita sendiri yang menghalang kita dari mencapai kejayaan sebegitu. 'Your biggest enemy is yourself', kalau kita boleh kawal diri kita, motivate diri kita, tiada apa yang mustahil.

Teringat apa Imran katakan dulu, "Kejayaan = D.U.I.T. ; Doa + Usaha + Ikhtiar + Tawakal". Mungkin memang kita pernah jatuh, pernah tersungkur, pernah fail exam. Tapi, ingatlah, benda dah jadi, dah berlalu. It is now a 'was'. Future kita? Masih lagi dalam genggaman kita. As long kita niat yang betul, cuba dengan dengan cara yang betul, tak mustahil. Jangan ulang kesilapan yang sama and jangan sesekali kita biarkan masa depan kita dikaburi benda yang telah pun terjadi.

Allah SWT berfirman, ''Sesungguhnya Allah SWT tidak mengubah keadaan sesuatu kaum sehingga mereka mengubah keadaan yang ada pada diri mereka sendiri."
(QS Ar-Ra`du [13]: 11).

Work hard, do your very best and have no regrets.
Regrets are only for those who did not learn anything from something.

Kepada budak Puncak Alam yang baru keluar result, congratulations no matter what and work harder for next semester. Result sem 1 itu kayu ukur untuk pencapaian sem 2. Kalau tak puas hati dengan result, usaha lebih pada semester 2. Kalau dah jatuh, takkan tak nak bangun? Kepada yang lain-lain yang belum exam lagi, all the best. InsyaAllah doa sesama kita tak akan dilupakan dan jangan lupa untuk doakan cikgu-cikgu juga.

P/S: Cikgu Farizan dah nak kahwin, aku lupa nak cakap. Dia ada bagitau masa aku pergi TGB waktu Raya dulu. Haha. Sorry. Ni link ke kad kahwin dia. Dia jemput datang. [Click HERE]. Aku plan macam nak pergi yang Disember, lepak rumah Malau. Tak pun hotel murah sudah, kalau ada niat nak join contactlah ya :)

OH! Sebelum aku terlupa, Payak ada buat video. [Click HERE] Thanks Payak! Terharu doo :)

Sunday, October 31, 2010

Geram kot...

Sepatutnye aku dapat cuti 12 hari
tapi aku dapat cuti 5 hari je

Sori la aku ekspresikan kekacauan jiwa aku ni. xpasal² ganggu mood sweet dlm blog ni. tapi ade crite yg aku nak crite kat korg. ade 2 cerita. korg baca la cerita tu. nanti korg bole crite kt org lain. (brape bnyk crite dah...)

kalakian di dalam kelas perancis aku, cikgu perancusku ajak kitorg berdiskusi tentang amicalité (persahabatan). ntah mcm mane ntah bole masuk pasal agama. cikgu aku tu ckp, dlm katolik, memang ade suruhan tutup kepala. but as time progressed, suruhan tu dh x dipakai. atas sbb ape diorg tinggal, ntah. zaman berubah kot. pastu die tnye plak, kenapa perempuan islam kene pakai tudung? memang die ckp die hormat, tp die mcm nak tahu rasional, and at the same time aku rase die nk yakinkan kitorg dat even kalo girls x pakai tudung pun, semangat dan pemikiran die x kan berubah (sbb ade école yg x accept hijab).

then, dalam klas perancis gak, cikgu lain ajak berdiskusi pasal cuti Toussaints (cuti yg patut aku dpt). dlm cuti tu, on 1 november, français akan lawat kubur, kasi bunge chrysanthemum, crite sejarah si mati kt bebudak. ntah mcm mane tah tetibe cikgu tu tnye pasal masuk nerake from different points of view from each religion. bab islam ok je. sampai plak kt kwn aku yg kristian, die terlepas ckp siapa yg bwat "adultery" tu kira dosa yg x terampun. lupe plak cikgu aku (yg dlm 40-an) tu "hidup bersama" dgn boyfriend die je. hbs die terkilan dgn kwn kristian aku tu. "Donc, je m'enfonce en infer tout de suite?" (hbs tu, saya masuk neraka terus?) memang kene PWNED la cikgu aku tu.

pastu, senior aku plak crite, kat kolej, ade la gak gerakan kristian (ala² badar) yg sebar risalah bible kt student. yg islam xde problem, bace je la. tp yg problem budak² français yg lain. ade certain tu (maybe diorg freethinker @ atheis), koyak, pijak risalah tu dpn "badar" tu sendiri. si "badar" tu marahla, apsal nk koyak² plak? diorg senang je jwb, diorg punye sukela. (lebih kurg la dialog die). tambah² lagi, diorg memang x caye afterlife. "ko percaye afterlife? mende tu dlm movie je la...". maybe sbb tu stiap malam khamis, diorg akan buat soirée (parti), berpesta, buat bising semua, sbb diorg percaya gak jumaat tu kiamat jadik. so, enjoy la puas². [dpn umah aku slalu budak² perempuan buat parti].

nevertheless, perangai diorg ni sngt la baik, peramah, suke tolong. tapi memang moral diorg secular-based la. sbb tu la kita kena nilai balik agama kita, kite kene bersyukur sbb dikurniakan pegangan dan keyakinan kite terhadap islam. boleh je kite persoalkan diri kita;

"betul ke ade afterlife?"
"kalau tuhan adil, kenapa ade org kafir?"
"ape sbb tuhan cipta orang semata-mata untuk masukkan die ke neraka?"

jadi lumrah kot kite gunakan logik akal untuk sangkal hal² ketuhanan ni. tapi mcm dlm crite "I Robot", mcmmane robot gune logik yg disusun atur oleh manusia, yg diorg sangka betul, tp sbnarnye salah sungguh, untuk ancam manusia sendiri. kite anggap ape yg kite fikir betul, tp siape yg cipta fikiran kita?

Ton ami,
Zully Holly

Saturday, October 30, 2010

aku lagi........

sape tgk cerekarama aku ingin ke syurga...pergh..meleleh aku tgk.serius aku xtipu.betapa aku rase besarnye kasih sayang seorang mak.hanafi pukul mak die,wat maksiat,mcm2 ah,then kene belasah ngn org.mak die terime die balik.part hanafi suruh mak die pukul die gune tongkat tu,badan hanafi berulat-ulat,adek badek die langsung xjenguk die smpai die mati..hanafi tu bau busuk,smpai xde org nak mndikan arwah hanafi.akhirnye adek hanafi,angah tlg mandikan,dgn kuasa Allah,sume kudis2 hilang.tubuh bdn hanafi bersih,xde parut2 langsung..org yg gali kubur hanfi xrase letih or dahaga langsung...aku dpt rase Allah tu sgt2 la pengampun walau sebanyak mane sebesar mane dose kite.hanafi tu mcm2 mksiat die buat.plus mungkin kite xwat mksiat mcm die,apatah lagi bile kite mintak ampun mesti Allah ampunkan.tiada niat utk menyombong,sekadar meluahkan.bcoz kite xleh sombong dgn amal ibadah.not nice=)

aku tau itu cerita melayu.ramai org xske tgk cite2 melayu ni.tah pape la kononnye.ske tgk cite omputih.yup,aku pon ske tgk cite omputih=)..tp cite melayu yg cmni bagus utk kite tgk..aku mcm membebel ke?hehe..xpelah...aku nak share...harap2 dpt pengajaran sket ye..jgnla bosan2 ye...

ok...daa~
-nazirah-

Friday, October 29, 2010

............

agak2 org luar rajin ke nak bace blog kite eh?pliz,somone anse me....hehe
em,aku saje nk post.act,aku suke bace pendapat2 kwn2 kite yg bincang2 sal bajet 2011,mslh negara.haha...aku suke jugak bace blog haziq,imran..pemikiran dorg matured sungguh...sgt2 bagus.oh ye,ishaq juge.tp aku jarang je bace blog die..hehe
aku berminat utk mengetahui tp xberminat utk interrupt ape2 discussion..sekadar bace lantas meluahkannye di sini..hahaha

snan,wan,imran:result nak kuar da ni...

klntan vs n9..aku harap n9 kalah..

ishaq:da single eh?hehehe....

fairuz,ekin,fasyi,deeba....................

knp lele benar2 menyepi?

ok daaa.....
-nazirah-

Thursday, October 28, 2010

here i come again...




bile bace luahan hati korg(ehem2)..kalo boley aku nak 'like' sume.sume menyentuh perasaan.klo sume perasan,sume serius berbicara bile dlm blog..bile kat fb sume merapu2 bile komen2 gmbr.gado2.pompuan laki same je..haha..sumenye menggembirakan..dlm blog barulah kite akan lebih memahami klasmate2 kite..yg dulu dlm kls yg kite salu tgk dorang ni tau melawak je,tibe dlm blog bermotivasi sungguh...






kite kat mane2 pon same..uitm msu,kmb,taylor's,ktt,matriks watevala kat mane pon.kite sume same.mmg aku pon pna rase ape yg imran rase..jeles kat org2 yg dpt p over the sea,blaja kt kmb,wat prep nk p australia,uk,us,rusia etc..but then,kite da berade di tempat masing2.itu yg ditetapkan.we are determined to be there(ceh,speaking nih..bajet hebat jek)..or kite da memilih utk yg itu..percayalah sahabat sekalian,yg penting USAHA,DOA N TAWAKAL...



sepanjang aku blaja.tu je yg aku pegang..






mostly kite blaja bnde yg same,math,chem,phy,bio..mungkin silibus asasi mudah bak kate lecturer kitorg tp aku rase xpon..susa jek..silibus matrik susah n byk..kt sume tmpt tu ade pro n con..adelah hikmahnye knp begitu dan begini..lame2 kalau kite ikhlas kite akan dpt tau hikmahnye...






aku rase sume org da nak abes sem 1st di tmpt blaja masing2.asasi of coz,tunggu result jek skrg ni..so,kite struggle jela kat tmpat kite tu..sem 1 mybe byk main2,terlebih bercinta(hahaha),terkurang fokusnye,byk masalah melanda.xpelah,sem 2 ni usaha lebih sket..berjuanglah n berkorbanlah utk 1 sem je lagi(utk yg ade 1 sem jela)yg ade byk lagi sem die,sabar jelah..






bagi aku,slagi xdpt course utk degree,selagi tulah aku xkn bley nak relax or senang lenang sket.so kenelah bertahan sket utk asasi nih..so for the others,tryla rase ape yg aku rase,selagi xdpt ape yg korg nak,selagi tu korg xleh duk diam..






act,aku geram sket kt korg2 yg suke bile da akhir2 tulis kat blog,sket2 merapu,merepek..padahal xmerepek pon..bercakap bnde yg betul n serius..hahahaha



xmrh pon tau...






bile sedih tgkla gmbar2 kite same2 dulu..aku pon gelak n senyum tgk gmbr2 kite...miss that moments so much..mungkin nnti bersemangat balik utk blaja,etc..






aku xtau ape yg aku buat spjg cuti ni..rase2 sume xde yg bermakne..cume,since aku duk umah akk aku ni kat tganu..aku da pandai masak nasi.hehehe..so,akak aku asyik suh aku msk nasi.aku jage anak2 buah aku.gelak ketawa ngn diorg.kdg2 geram,menguji kesabaran betol.smpi aku rase takot nk ade anak.haha..takot asyik marahkan anak je nnti.bagi niece aku mkn,minum.nephew aku xbyk ragam.duk diam je.baik budaknye...itulah keje aku.tgk tv,online.aku pon da bosan ngn fb..mybe aku xreti nk gune sgt fb tu..




inilah niece n nephew.iman nur aisyahnilah nephew aku..iman muhammad rayyan




klo aku duk umah,aku akn gado ngn adek aku.berebut nk tgk tv.tp skrg die da ade ps3 so,xbising sgt da.itulah baru 5 thn da dpt ps3 dr abg aku.untung betol die..mintak je dpt..tp bile aku kat sini,kesian plak kat adek aku tu,duk sorg2 kat umah..


korang 502,aku xpna sangke keakraban kite smpi cmni.da jauh2 stil ingat membe2.bile sedih2 kite cari membe2 klasmate kite jgak..sungguh aku terharu.hehehe

aku cam kat uitm baru nak knl erti kwn kot.haha..mcm2
k lah.aku nak out dulu.
jgn bosan bace post aku.itu sama sekali tidak dibenarkan.ok.wassalam

TQ KENGKAWAN...SYG KORG

assalamualaikum...

aku terharu gile dapat klsmate yg sgt supportive cam korg...memg korgla kawan dunia akhirat..walaupun da x satu klas tapi ukhwah kite still kuat..lps aku bace sgale nasihat2 korg aku rase da smakin smgt..pandai gak kwan2 aku ni bekate2 kan..dah mcm pakar motivasi dah masing2

nasihat yg paling aku igt yg nazirah bg n aku nk share ngn korg:

"bila kau letih dan hilang semangat, Allah tahu betapa kau tlh mencuba sedaya upaya.
bila tangisan mu berpanjangan n hatimu kedukaan, Allah tlh mengira titisan air matamu
bila kau rase ketinggalan n mase meninggalkan mu,Allah stia disisimu
bila kau tlh mencuba sgale ttpi tidak tahu tujuan, Allah adlh jln penyelesaian
bila sst yg x bererti berlaku kpdmu,keliru dan kecewa, carilah Allah krn dia ada sinar jwpanya..

renung2kan la ye...

tq gak kat zul n yen yg sempat lagi bg sokongan kat aku walaupun jauh diperantauan..huhu

to isyaq>> walaupun da agak terlambat aku still nk wish gud luck!! go go Isyaq!!

to payaq>> ko memg sesuai jd pakar motivasi..kpd korg yg rase ade mslh especially psl cinta g la msg payak..di akan bejaye membuatkan korg bergelak dan melupakan mslh korg disamping memberi kata2 perangsang yg bernas..

imran>> sries aku rindu gle nk dga tazkirah dari ko..kat sni aku g usrah smggu skali jer..rasa cam xckup..skali skale ko post la tazkirah..

lastly yen penah pesan kat aku yg Allah xkan menguji hambanya dgn dugaan yg xmampu ditanggungnya..semakin sukar ujian yg korg hadapi mknenya korg sorg yg sgt tabah..
SALAM SYG DARI ALIN..

Monday, October 25, 2010

gembira tp jeles






Salam semua..
betol yg mcm ishaq ckp mmg da mkin rmai menulis dlm blog ni..
seronok dgr citer2 dak oversea tp jeles juga sbnrnye..
ak dpt rase mcm dak yg stdy oversea,yg tgh bwat a-lvl yg tgh bwat pre tah pape lg la da bleh nmpk future memasing..
tp ak,bdak asasi [utk kes ni hanye ak yg dimentionkan,dak asasi laen jgn terasa ye] rase mcm ntah lahh...xtaw lg naseb afte asasi..
gembira utk korang tp sedih dan jeles utk dri ak..
tp xpela, ak nak fikir positive je sbb ble ak bce ayt2 korang yg dah mcm nsihat 2 [esp imran sbb dye kalo tulis entry mak ai pnjg berjela! hehehe] ak rase bersemangat blik..
sebab ak dpt rase yg antare kite semua slg mnyokong..kalau ade yg down mesti ad yg kasi semangat,nasihat and mcm2 lah...
anyway,ak gembira sbb kita semua still keep in touch walau jarak memisahkan kita..
hopefully our bond ni last 4ever smpai kita da bsar da berkeluarga dan beranak cucu..hahaha [sory,mengarut cket]

last but not least,

THANK 502, SAYANG 502 :)


time ni da nak dkat sgt spm tp still bole berposing bergaya :D

kita semua mmg TERBAIK !!


ni gambar time form4 2008












Sunday, October 24, 2010

aku nak tulis juga...

assalamualaikum kawan2..(nada xcited)
aku da lame stat cuti..lame da nak tulis kat blog tp xlepas2 nak sign in..asyik lupe je passwod.

to ishaq:aku pon pelik dgr dak PALAM..panggil la dak puncak ke..request ni..dak puncak len ko pngil la palam..dak 502 yg kat puncak yg ko tatang bagai nak rak ni paggil la puncak deh..hehe

to alin:jangan bersedih...Allah nak uji la tu.mungkin skrg tu je yg kite dpt,next time kene usaha lebih lagi la.even kite rase usaha kite da banyak,tp knp mrkh aku tetap sket???sedihnye kn??jgn gundah gulana.bile dpt result tu,sepatotnye kite kene redha je..tp apakan daya,sedih tetap akan menyelubungi.jeles kat kwn2 yg sukses tetap ade.xpe alin,Allah lebih mengetahui ape yg terbaik utk kite..pasni,kene usaha lbih lagi.awk untung alin sbb cepat pikap.so,pasni klo studi lebih sket,insyaAlah akan dpt improve markah..usaha kene berkat k.n nak kejayaan sgt2 memerlukan pengorbanan...

to dak2 matrik:xlame lagi korg nak cuti kn walaupon seminggu je..asal la dak asasi ni lame sgt..njoyla sepuas-puasnye..btw,stil gudlak to all of u.

to jaw:seronoknye jaw da blaja ttg dentistry kn?cmne duk ktt?stil mcm skola mngh ke life die or mmg da rase life uni?kitorg dak uitm mostly life mmg life uni..kls berterabur jadual.xpack,lenggang lenggok je..hahaha

to yen:seronok aku bace post ko..solat kt ats rumput,dlm fiting room..pna x ko sangke ko akan melaluinye??aku hrp yen,smg Allah berikan kau kekuatan iman.lame duk rusia kn?insyaAllah,yen dak baik.jauh nak g kls?xpelah,exercise..haha.besnye yen ko..bangge mak ayah ade ank kat luar negare..

nnti aku post lg..xabis cite ag tp ade keje sket..beselah surirumah dehh

fromimranzainuddin...(part 2)

Assalamualaikum n hye....

heh, rmai lak orng post, bru ingt nk lengah2 post part 2, haha.... tp sronok ah dpt dgr cite bru.. lelebeh lg dri yen n zolly...

alin>> hey, jgn down2 time stdy, xelok... maths A, gmpk uh.. maths ak kt puncak mengingatkn ak sal addmath spm je, time ak " memberikan hampas setelah diberi kelapa" (cam2 kot ayatnye), soklan2 die maken ak jwb, maken x logic.... kalo lele tgk mesti die ckp "kau... ape msalah kau sbnarnye?"... hahahaha... tp ok gak kot soklan ssh2, ksik semangat untk blaja lbeh next sem..
kenkadang kt uitm nih, ak pn terpike2 sal masa depan n degree ak nnti, rse cam uitm ah pling relek, tp still ssh nk dpt makah tinggi2, ari2 ad Phrmcy Open Day kt puncak, ade akak booth nih ckp kt ak ngan nada gedik selambe die....

"Oh kalo nk amek medic mesti kne 4 flat, kalo bkan 4 flat x bleh, masokla pharmcy.... phrmcy 3.8 pn da bleh masok, kalo 3.7 bleh gak.. tp kne rayu la.."

ak wat mke pure2 x terkejot, bru ak sdar yg kt tenet ckp 3.5 da layak amek medic 2 snye mksd die 3.5 da layak untuk "mohon" medic, kalo nk "diterima" kne 4 flat... hahahahaha....

pe ak nk ckp nih snye ak rse sume 502 tgh strggle skrng ngan stdies, x kesa la kt mane pn kte blaja, lbh2 lg (kot) yg kt moscow, france n azhar, ngan lguage brriernye lg, perjalanan jauh ke class cam yen, godaan makanan lazat cam zol, n prasaan jaoh dri famly n frens, bottomline die, sume 502 tgh usaha kuat untuk blaja, n mold a better future untuk fmly n isteri(OPSS ZOL), haha.. so kte pn kne ah kuat berusaha gak..


jgn trpike pn nk ptus asa, ak rse putus asa n lemah semangat nih cam pengkhianatan ah kpd mereka yg kuat berusaha, bg ak lah.. sori jgn kecik ati... haha... tp kte manusia kengkadang lpe(bkan x taw), so bnyk2 berdoa ah time down, mane taw dpt hidayah camne nk settlekn probs kte.. wallahualam...



yen>> wah cite orng hebat... da lame nk dgr... hahaha... cam bes je... cuaca sejuk? oh, xleh ah pkai suar doraemon yg ko slalu pkai kt blok D dlu... alhamdulillah.... hahaha...orng russia x mesre ke? cam dlm cite SALT eh orng2 die? haha... elok la ko try nk mesra ngan dieorng, oh solat dlm fitting room, hebat3, brsungguh2 nk smbhyang, mesti bes an hidop sbgai muslim kt sane... haha....

zoll>> sori2.. ceh2 pndi main peribahasa france lak, haha...
J'ai découvert le vrai bonheur le jour vous avez marché dans ma vie..... hahaha.... tp btol3... kalo kte x bersusah2 dahulu, mmg kte x dapt nk bersenang2 kemudian, but still kne usaha.. ak ske ah ayat ko zol.... matang2.. haha...

ishaQ>> hey stdy ah... haha... ishaQ dalam menghadapi finals x lupe untk update facebook(kerap) n blog... haha... how does he do that?.....

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

oooh... da lame x update sal ak... skrng tgh cuti sem 1 untk2 bdak2 asasi uitm... start awal blan 10 kot... smpi la 22 hbaln 11... lame gak ah.. seblom cuti 2 ad...

1. Final Sem 1 Asasi Sains UiTM.....


final ari2 bleh tahan susah, lebeh2 lg paper phy n math. paper phy die tnye soklan plek2 ah, ad je contoh kt text book, tp ak rse ak ter miss kot time stdy, soklan die soklan2 yg cam x expect nk kuar ah... kalo compre ngan past years, (kterong stdy pkai past years time nk dkt exam), jaoh lg ssh ah, bg ak... after exam 2(phy paper first) rmai da start nk tkar cita2, jual burger ah, driver rapid kl ah.. hahaha... ak x puas ati ngan soklan siap tnye tutor lg after test 2, free2 kne gelak...
pas2 test chem... chem ok la... cam mengubat kesedihan phy.. sume soklan bleh di jwb, tp x smpt semak... die bg 3 jam.. pn x smpt semak.. n ak jwb test tu 3 jam non stop... haha... test2 universiti mmg meletehkan...
pas2 maths.. pening kpale gle.. time lectre soklan2 sume cam stret 2 the point, ad pusing2 tp still bleh pike ah, tp time test 2 ad soklan ak x taw nk wat ape ngan nombo2 tu, taw jalan kite, tp die bg nombor plek, cam ln ah, exponent ah, trigo ah, pas2 soh diffrntiate, intergrate.. haha... mmg rse cam time addmaths ah.. time memule dlu ak rse cam ad harapan ah nk baiki hubungan ak ngan maths kt U nih... haha... nex sem wat tol2..
last skali bio.. ok la bio, mengubat kesedihan math, soklan pelek2 gak, tp sume bleh jwb ah...

exam final ari2 bearable ah, mybe sbb ak bnyk stdy partner, aki 515 join skali, wat past year sesame, ape yg kte terlepas pandang nnti membe soal, ingt blek ah... kt U nih bru ak pasan effective nye stdy grup.. time saving n lg bnyk input kte dpt... haha..

2. Lesen Kete....

cuti nih ak amek lesen kte... ak bru abes QTI, cam pra test jpj ah... driving mmg len, laen kte lain rsenye, kalo kancil lame ak cam da bleh ah, bleh men2 lg, kalo model baru cam ssh sket, kengkadang ble kte lepas clutch kne tkan minyak sket, even dkat jalan rata, haha.. maybe ak x taw... viva lg ah, taw2 je da mati enjin, 2 pn ak leh x pasan enjin da mati... haha.. clutch die cam ringan.. ckgu2 ak ok ah, ad yg cam x spprtive sngt, tgoran tajam ah, haha... ad yg skali 2, time corner, die soh ak amek corner btol2, pas die pgang stereng nk cornerkn untk ak(ak cam nk pndu ssh ah an), pas2 nk dkt langgar dvider, die marah ak, "Apa awak buat!!", padehal die pgang stereng n seriously ak x sempt nk wat ape2 pn die dah pegang stereng 2... haha... tah ah, ak still blaja bnyk dri dieorng, so tQ... maybe teknik marah @ tegur nih cam mmg teknik mengajar kot, bru students ingt sket... ak phn nmpk students len kne lg terok... tah la.. janji dpt drive... layan ah ak camne pn.. haha....

3. MUET....

cuti nih kterong kne amek test MUET, untuk degree nnti... ad test speakng, writing, listening, n reading.. stakat nih bru speakng abes... test ari2 ok ah... die ad 2 part, part A kte ckp sal poin yg kte dpt ( oh ad 4 candidate, dpt tajok same, tp points laen2), part B kne discuss point mane lg best, cam 2 ah... ak dpt "The greatest challange faced by parents : understanding children" cam2 ah kot.... time part A ak ckp je, kengkadang ak pn x aw pe ak ckp... haha... part B lak ak pttnye ckp understding children 2 greatest challange, tp ak ckp sal kepentingan understding children lak, haha.. tp examiner cam teliti mendengat je... mintak2 dpt gak markah bercakap.. oh kterong kne band 3 je kalo nk msk degree, tels kne band 4 law kne tinggi lg kot. x taw la... test llistening, reading n writing 13hb 11 nnti... doa2kn.. haha.. da berkarat da skil buat essay, camne la nnti... haha....

4. Movies, Dramas n Novels
cuti nih ak da tgk...
-diary of a whimpy kid
-batman:under the red hood
-date night
-salt
-percy jackson
-expendables
-the losers
-valentines day
-500 days of summer
-28 weeks later
-2012
-GI joe
-the proposal
-superman/batman: apocalypse
-3 idiots
-one litre of tears
-hanakimi

hahahaha... cuti an, nk wat ape.. stdy x start lg.. insyaAllah next week.. haha...

oh n novel.. nih dri cuti raye lg...
-the lost symbol
-have a little faith
-the kite runner(kalo x bce sblom mati rugi gak ah, haha...)
-a thousand splendid suns


ak skrng tgh nk abeskn

another man's life(lawak, seswai untk laki)
your heart belongs to me


sronok.. haha... da lame x bce novel.. kt U ak bwk bku, tp bce 2-3 pge je melalam da tido... haha.. so cuti kne qada sume....

hmm2.. nih je kot nk cite... papehal pn.. nnti ak update lg...

oh untuk sume 502, gudlak3, usaha, usaha jgak, tp jgn lpe nk relek n reward yourself(tp jgn reward lebeh2 lak), risau2 sal future, tp jgn lpe nk manfaatkn mase skrng... pape hal, kte wat yg terbaek, pike positive n jgn putus asa.... slalu doakn membe2 time free... ok2.. nnti ak tles lg...

akuimranaku502