Thursday, October 28, 2010

here i come again...




bile bace luahan hati korg(ehem2)..kalo boley aku nak 'like' sume.sume menyentuh perasaan.klo sume perasan,sume serius berbicara bile dlm blog..bile kat fb sume merapu2 bile komen2 gmbr.gado2.pompuan laki same je..haha..sumenye menggembirakan..dlm blog barulah kite akan lebih memahami klasmate2 kite..yg dulu dlm kls yg kite salu tgk dorang ni tau melawak je,tibe dlm blog bermotivasi sungguh...






kite kat mane2 pon same..uitm msu,kmb,taylor's,ktt,matriks watevala kat mane pon.kite sume same.mmg aku pon pna rase ape yg imran rase..jeles kat org2 yg dpt p over the sea,blaja kt kmb,wat prep nk p australia,uk,us,rusia etc..but then,kite da berade di tempat masing2.itu yg ditetapkan.we are determined to be there(ceh,speaking nih..bajet hebat jek)..or kite da memilih utk yg itu..percayalah sahabat sekalian,yg penting USAHA,DOA N TAWAKAL...



sepanjang aku blaja.tu je yg aku pegang..






mostly kite blaja bnde yg same,math,chem,phy,bio..mungkin silibus asasi mudah bak kate lecturer kitorg tp aku rase xpon..susa jek..silibus matrik susah n byk..kt sume tmpt tu ade pro n con..adelah hikmahnye knp begitu dan begini..lame2 kalau kite ikhlas kite akan dpt tau hikmahnye...






aku rase sume org da nak abes sem 1st di tmpt blaja masing2.asasi of coz,tunggu result jek skrg ni..so,kite struggle jela kat tmpat kite tu..sem 1 mybe byk main2,terlebih bercinta(hahaha),terkurang fokusnye,byk masalah melanda.xpelah,sem 2 ni usaha lebih sket..berjuanglah n berkorbanlah utk 1 sem je lagi(utk yg ade 1 sem jela)yg ade byk lagi sem die,sabar jelah..






bagi aku,slagi xdpt course utk degree,selagi tulah aku xkn bley nak relax or senang lenang sket.so kenelah bertahan sket utk asasi nih..so for the others,tryla rase ape yg aku rase,selagi xdpt ape yg korg nak,selagi tu korg xleh duk diam..






act,aku geram sket kt korg2 yg suke bile da akhir2 tulis kat blog,sket2 merapu,merepek..padahal xmerepek pon..bercakap bnde yg betul n serius..hahahaha



xmrh pon tau...






bile sedih tgkla gmbar2 kite same2 dulu..aku pon gelak n senyum tgk gmbr2 kite...miss that moments so much..mungkin nnti bersemangat balik utk blaja,etc..






aku xtau ape yg aku buat spjg cuti ni..rase2 sume xde yg bermakne..cume,since aku duk umah akk aku ni kat tganu..aku da pandai masak nasi.hehehe..so,akak aku asyik suh aku msk nasi.aku jage anak2 buah aku.gelak ketawa ngn diorg.kdg2 geram,menguji kesabaran betol.smpi aku rase takot nk ade anak.haha..takot asyik marahkan anak je nnti.bagi niece aku mkn,minum.nephew aku xbyk ragam.duk diam je.baik budaknye...itulah keje aku.tgk tv,online.aku pon da bosan ngn fb..mybe aku xreti nk gune sgt fb tu..




inilah niece n nephew.iman nur aisyahnilah nephew aku..iman muhammad rayyan




klo aku duk umah,aku akn gado ngn adek aku.berebut nk tgk tv.tp skrg die da ade ps3 so,xbising sgt da.itulah baru 5 thn da dpt ps3 dr abg aku.untung betol die..mintak je dpt..tp bile aku kat sini,kesian plak kat adek aku tu,duk sorg2 kat umah..


korang 502,aku xpna sangke keakraban kite smpi cmni.da jauh2 stil ingat membe2.bile sedih2 kite cari membe2 klasmate kite jgak..sungguh aku terharu.hehehe

aku cam kat uitm baru nak knl erti kwn kot.haha..mcm2
k lah.aku nak out dulu.
jgn bosan bace post aku.itu sama sekali tidak dibenarkan.ok.wassalam

4 comments:

  1. aisy..asyik lupe je..-nazirah-

    ReplyDelete
  2. nazairah,awk x tlis nme pon sy da taw awk post..hehe
    ~senan~

    ReplyDelete
  3. duk ganu xbgtaw ak pon..ak skng nie dah jd org ganu..haha
    -payaq-

    ReplyDelete
  4. "jgn bosan bace post aku.itu sama sekali tidak dibenarkan". Ayat sangat tidak boleh blah. Hahahaha.

    ReplyDelete